Verduurzaming sportaccommodaties

Alle buitensportaccommodaties zijn verduurzaamd met led veldverlichting en met de aanpassing van verwarming- en warmwaterinstallaties. Hierdoor kan een sportvereniging gemiddeld € 7.600 per jaar besparen!

led_voetbal
Gerrit Volkers (voorzitter HH Combi), Erjen Derks (wethouder Midden-Drenthe) en  Paul van Dijk (SportDrenthe) op 2 september 2020 tijdens de aftrap van de verduurzaming van de sportparken in Midden-Drenthe.
Gerrit Volkers (voorzitter HH Combi), Erjen Derks (wethouder Midden-Drenthe) en Paul van Dijk (SportDrenthe) op 2 september 2020 tijdens de aftrap van de verduurzaming van de sportparken in Midden-Drenthe.

Ledverlichting op
het sportveld

Op 2 september 2020 werden de eerste lampen vervangen bij HH Combi in Hooghalen en op 11 januari 2021 werden de laatste elektriciteitskabels voor de ledverlichting op sportpark Nieuw-Balinge gelegd. Daarmee zijn alle 14 voetbal-, korfbal- en tennisaccommodaties in de gemeente Midden-Drenthe voorzien van ledverlichting.

De gemeente Midden-Drenthe heeft ruim € 500.000 in de verduurzaming van alle buitensportaccommodaties in de gemeente gestoken. Deze verduurzaming bestaat uit twee onderdelen: de installatie van led veldverlichting op de sportvelden en de aanpassing van de verwarming- en warmwaterinstallaties in de clubaccommodaties. De gemeente subsidieert op elk van beide onderdelen 35% van de aanpassingskosten. Jaarlijks bespaart een accommodatie gemiddeld 78% op het gasverbruik en 95% op het elektraverbruik. In geld omgerekend levert dat een sportvereniging een kostenbesparing op van gemiddeld € 7.600 per jaar.