Nieuwbouw Volta voortgezet onderwijs

We hebben een schitterend nieuw schoolgebouw voor Voortgezet Onderwijs: Volta in Beilen. Daarin wordt ook de samenwerking tussen het Vincent van Gogh en Dr. Nassau zichtbaar. Daarnaast is met De Sprong een moderne en nieuwe gymzaal gerealiseerd.

Een nieuw en modern
schoolgebouw

De wens was groot voor één nieuw en modern schoolgebouw om onderdak te bieden aan het Vincent van Gogh en het Dr. Nassau College.

We hebben verschillende architecten gevraagd om een schets te maken voor een school die plaats zou kunnen bieden aan ongeveer 600 leerlingen en een aparte gymzaal.

In de zomer van 2019 werd het winnende ontwerp gepresenteerd en op 24 mei 2020 gingen op de hoek van de Linthorst Homanweg en De Omloop in Beilen de eerste palen de grond in. Hiermee begon officieel de bouw van het 18 miljoen kostende project, waarin ook de jeugdsoos een plekje krijgt.

Het bouwproces
in beeld

Via een speciale app kon de bouw van dichtbij worden gevolgd.

Hierin werden verschillende updates gedeeld zoals het bereiken van het hoogste punt, maar ook de onthulling van de naam voor de nieuwe school: Volta.

De bouw verliep gestaag en op Burendag, zaterdag 25 september 2021, mochten omwonenden als eerste een kijkje nemen in de nieuwe school.

Een bijzondere
mijlpaal

De sleutel van het nieuwe schoolgebouw Volta in Beilen is vrijdagochtend 8 oktober overgedragen aan leerlingen van het Dr. Nassau College en CS Vincent van Gogh.

Roelof Wind van Wind Build & Design leverde het pand op en gaf de sleutel aan de wethouders Dennis Bouwman en Jan Schipper. Zij gaven deze vervolgens door aan een aantal leerlingen, die vanaf januari 2022 in Volta les gaan krijgen.