Economie, toerisme en ruimte

Vakantieparken toekomstbestendig maken

Met de pilot ‘Vitale vakantieparken’ helpen we mee om de vakantieparken Hart van Drenthe in Zwiggelte en De Hullen in Drijber toekomstbestendig te maken.

Ruimte voor ondernemers

We helpen actief onze ondernemers, zoals met het vinden van beschikbare kavels op bedrijventerreinen. Het ondersteunen van het MKB heeft daarbij onze prioriteit.

Vernieuwd centrum Westerbork

In samenwerking met het dorp, de ondernemers en belangenverenigingen is een grootschalige verbetering gerealiseerd van de oost-west…

Vernieuwd centrum Beilen

We hebben groot onderhoud uitgevoerd in het centrum van Beilen: meer groen en nieuwe bestrating. Daarnaast hebben we subsidies verstrekt om leegstand…

Eerste deel Wandelknooppuntennetwerk

Samen met Recreatieschap Drenthe, de Provincie Drenthe en vrijwilligers hebben we het eerste gedeelte van het Wandelknooppuntennetwerk gerealiseerd.

Col du VAM

Midden-Drenthe staat dankzij Col du VAM op de kaart als unieke fietslocatie, met verschillende nationale en internationale fietswedstrijden, zoals het NK Wielrennen en EK Veldrijden.

Welkomstborden

Midden-Drenthe is een ideale uitvalsbasis om Drenthe en het Noorden (verder) te leren kennen. Door onze centrale ligging vind je op steenworp afstand unieke locaties.