Met elkaar bewegen naar een gezonde toekomst

We bieden iedereen een goede start voor een gezond en gelukkig leven. Bijvoorbeeld  door sportbonnen beschikbaar te stellen aan gezinnen die het financieel lastig hebben. Zo kunnen alle kinderen altijd mee doen! Daarnaast verbindt het team Gezond in Midden-Drenthe partijen met elkaar om overgewicht, eenzaamheid en middelengebruik te voorkomen.

Team gezond in Midden-Drenthe.

Iedereen moet mee
kunnen doen

Behalve de sportbonnen, waarmee het lidmaatschap van een sportclub kan worden betaald, bieden we minimahuishoudens bijvoorbeeld ook ‘Bartje leert zwemmen’ aan.

Daarmee kunnen kinderen gratis hun zwemdiploma’s halen. Op deze manier kunnen alle kinderen mee doen. Ga voor alle minimaregelingen voor kinderen in Midden-Drenthe naar: www.middendrenthe.nl/kindpakket

We stimuleren een gezonde levensstijl voor iedereen. Het team Gezond in Midden-Drenthe speelt hierin een belangrijke rol. Zij zijn onder andere aan de slag gegaan met het sport- en preventieakkoord. Hiervoor hebben ze verschillende partijen uit de gemeente samengebracht om zo met elkaar te bewegen naar een gezonde toekomst.

Klik hieronder voor meer informatie over het team en het sport- en preventieakkoord.