75 jaar bevrijding!

Ondanks strenge maatregelen is er op verschillende manieren stil gestaan bij 75 jaar bevrijding. We hebben bijvoorbeeld een stuk meegefietst met studenten en begeleiders die van Auschwitz naar Westerbork zijn gefietst.

Burgemeester Mieke Damsma en wethouder Jan Schipper herdenken de oorlogsslachtoffers en leggen een krans op 4 mei.
Op maandag 27 januari 2020 onthulde burgemeester Mieke Damsma officieel het tijdelijke holocaustmonument ‘Levenslicht’ in Beilen. Het was 75 jaar geleden dat het vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Het monument maakte deel uit van een landelijk project van het Nationaal Comité 4 en 5 mei waaraan meer dan 170 Nederlandse gemeenten deelnamen.

Jaarlijkse dodenherdenking

De Tweede Wereldoorlog heeft een groot litteken achtergelaten in ons land. Helaas vormt Midden-Drenthe hierop geen uitzondering.

Via Kamp Westerbork werden meer dan honderdduizend mensen gedeporteerd naar concentratie- en vernietigingskampen in Duitsland, Tsjechië en Polen. 75 jaar bevrijding is daarom voor ons een erg belangrijk thema. Op verschillende momenten hebben we hierbij stilgestaan, zover de coronamaatregelen dit mogelijk maakten.